پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با اشاره به اهمیت عنصر روی در رشد و بلوغ اظهارداشت: کمبود روی موجب تعویق رشد،ضایعات پوستی،نارسایی بلوغ جنسی در نوجوانان میشود. مقدار این ریز مغذی در بدن 5.1تا5.2 گرم است و بیشتر در عضلات،استخوان ها و کبد تجمع یافته و مقدار کمی در ناخن،پوست و مو یافت می شود.این عنصر در ساختمان بیش از 300 آنزیم نقش دارد و کمبود آن می تواند اختلالاتی در متابولیسم و عملکرد ارگان ها ایجاد کند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با اشاره به اهمیت عنصر روی در رشد و بلوغ اظهارداشت: کمبود  روی  موجب تعویق رشد،ضایعات پوستی،نارسایی بلوغ جنسی در نوجوانان میشود. مقدار این ریز مغذی در بدن 5.1تا5.2 گرم است و بیشتر در عضلات،استخوان ها و کبد تجمع یافته و مقدار کمی در ناخن،پوست و مو یافت می شود.این عنصر در ساختمان بیش از  300 آنزیم نقش دارد و کمبود آن می تواند اختلالاتی در متابولیسم و عملکرد ارگان ها ایجاد کند.


 به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، انیس نیک فطرت ابراز داشت: کمبود روی در کودکان می تواند سرعت رشد را کاهش دهد.همچنین کمبود روی  با تغییراتی در حس بویایی و چشایی همراه است وسبب بی اشتهایی و کاهش وزن می شود.مطالعات نشان داده که روی در قدرت یادگیری تاثیر دارد.


وی تصریح کرد: کمبود روی در دوران بارداری عوارضی مانند،سقط جنین،نقص عضو مادر زادی ، وزن کم در زمان تولد، زایمان دیر یا زود هنگام را به دنبال دارد. روی در ایمنی تاثیر دارد و کودکان با کمبود روی، بیشتر در معرض عفونت ها  و تاخیر در بلوغ جنسی قرار دارند.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) خاطر نشان کرد : روی در تمام مواد غذایی حیوانی و گیاهی که منبع خوب پروتیین هستند،وجود دارد و به طور کلی قابلیت جذب روی از گوشت 4 برابر غلات است.


نیک فطرت در پایان یاد آور شد: برای پیشگیری از کمبود روی باید به برنامه غذایی توجه کرد وغذاهایی با منابع حیوانی را در وعده های روزانه گنجاند و از انواع مغزها در میان وعده ها استفاده کرد وسعی شود از نان هایی که در فرایند پخت آنها جوش شیرین استفاده نشده و خمیرشان ور آمده استفاده شود.